as my followers

sila tekan dua atau tiga kali sehari

Wednesday, March 23, 2011

haram bagi artis menutup aurat!

assalammualaikum.. apa khabar? harap semua sihat sejahtera.. 

pada hari rabu iaitu hari ini, aku ingin membincangkan hukum menutup aurat bagi artis...
telah difatwakan di Malaysia, hukum menutup aurat bagi artis adalah haram! mana-mana artis yang menutup aurat akan masuk neraka.. 

contoh pakaian yang halal dipakai:









_________________________________________________
yang pulak sunat!

sunat.. ada sebahagian kata harus pakai camni
_______________________________________________

yang ini haram dipakai! mana-mana artis yang pakai camni berdosa

berdosa!

haram

haram!

haram!

sengaja aku tak sensor muka dan beberapa bahagian tertentu..
*semua gambar adalah dari internet tanpa sebarang editing.. 
*sila baca dengan penuh perasaan sinis.. sesungguhnya sinis itu indah.. sekian terima kasih
________________________________________________

aku harap Majlis Agama Islam dan bahagian terlibat di SatuMalaysia akan mengambil tindakan untuk memastikan satu akta pemakaian bagi artis-artis di SatuMalaysia.. 

15 comments:

Freaky said...

huu dasat la pix ni piokruba... :D

aimi shahida said...

18pl ni !
/me bawa uMo

sayeLa said...

sgt sarcastic, ngee~

nabilla said...

yang harus tuuu..klu buke sikit lagi...pasti majlis agama
berselisih pendapat menjadi seharus harusnya..untuk artis 1malaisia

AtiE aBduLLah said...

waw mantap..
haha..
tp yg bertudung bawah tu mmg cantek2 sumer...

zalizalu said...

@freaky: thanks freaky, pic ni memang dasat.. keke

@aimi: tipu ahh underage...

zalizalu said...

@fifije: sarcastic tu apa? plastik? hehe.. agak sarkas laa *amik syort syem ker?

@nabilla: tu la nabilla, bukan senang nak jadi ahli majlis agama.. susah nak kuarkan fatwa2 ni.. kena bermusyawarah dulu...kah3...
*jangan nanti kuar fatwa wajib bogel bagi artis2 suda

zalizalu said...

@atie: memang mantap.. artis la katakan...

armada chenta said...

oooo....

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

huuuu sarkastik tu

zalizalu said...

@dr armada: oo0o jugak

@amira: sakarstik tu kan indah... :) hahaha

nairaariaa said...

da style artis da tu pakai cam gtu...

zalizalu said...

@nairaariaa: erk? style? kekeke... harap2 nanti ada style tak palai pape plak..

sayeLa said...

sarcastic = sinis
sangat sarcastic= sangat sinis, hehehe

Hady83 said...

suke la entry ni..orang kata gambo speaks more than words...tapi aku tetap pilih words pasal ia lebih sampai kehati..hehehe...