as my followers

sila tekan dua atau tiga kali sehari

Saturday, March 26, 2011

kebaikan Earth Hour 2011

assalammualaikum... hari ini dah masuk 26hb mac 2011.. ada apa dengan hari ini? meh kita tengok








Sertailah Earth Hour 2011 dengan memadamkan lampu rumah anda pada 26 Mac 2011 ni dari 8.30 sehingga 9.30 malam.Earth Hour merupakan salah satu kempen anjuran World Wildlife Fund(WWF) untuk mengurangkan isu pemanasan global berikutan suhu dunia yang makin meningkat.Kempen tersebut disertai oleh 128 buah negara yang lain dimana lampu di kota-raya terutamanya akan ditutup selama sejam untuk menyokong kempen Earth Hour.


_______________________________________ 


bila dah gelap, maka macam-macam kejadian berlaku.. sejam tu, di ulangi, sejam... bukan seminit, bukan 2 minit... tapi sejam...
berkeadaan sejam dalam keadaan gelap, aku boleh:
1- pecah masuk rumah orang,
2- curi laptop 2,3 buah rumah,
3- raba anak dara orang
4- dan banyak lagi..


dalam keadaan gelap selama sejam juga, aku boleh:
1- eksiden 3 hingga 4 kali,
2- masuk longkang sampai patah tulang,
3- nak masuk masjid tapi tersilap masuk disko, 
4- dan banyak lagi...

10 comments:

Isa said...

tahun lepas punya earth hour takda eksiden pun bro..., yang tereksiden si TNB... hahahaha.. mengampk kerugian berjuta hengget... padan muka diorang... kah..kah..kah...

S..U..D..@..I..S said...

terpulang pada diri sendiri
mau ambil kesempatan kah? atau merealisasikan matlamat earth hour

biar sokong membawa hikmah
jgn sokong membawa rebah

zalizalu said...

@isa: wah, pestime isa komen blog aku... kekeke... tu andaian aku jer... ekekke... saje nak nampak biar dastat skit.. yg kemalangan tu, kat tempat aku ada jugak sikit2... haha TNB kompem rugi berjuta... sape presiden tnb? kah3

zalizalu said...

@sudais: haha, tu aku jer yang buat sudais... sebab aku jahat...orang lain tak buat.. orang lain sumer baik2...kan ramai manusia baik2 dalam dunia sekarang ni... hehehe...

dja_amiensukhri said...

yelaa, ramai yang "BAEK".. hhahhaha.. logik gak eh.. gelap, macammacam ley jadi..

solo molo said...

kalo dah bergelap tue, macam-macam bole berlaku...



singgah dan mengomen dari blog cik Yuslia Suhana...
entry terbaru > http://solomolo.blogspot.com/2011/03/femes-wa-cakap-sama-lu.htm

zalizalu said...

@dja_amiensukhri: hahaha.. kan betul kan makin ramai orang baik skang...

@solo moli: kalau dah bergelap, macam2 bole berlaku.. macam bunyi lagu laa plak.. kekekeke

*alhamdulillah, setakat dalam tv, hanya satu kejadian ragut berlaku masa earth hour... kekeke.. harap2 dalam rekod polis pon ada satu jer laa kejadian tu kat malaysia.. kah3...
*kat tempat sayer, 3 moto hilang... alalala

Noor Wahidah Mahat said...

salam..

nice blog..

nak tahu tak Nokia nak kalahkan BB dan iPhone!!!
salam singgah ke blog saya..
TQ

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

SALAM
GUA SOKONG DALAM BAB RABA..BARU LELAKI

zalizalu said...

@noor wahidah mahat: thanks :)

@brutalsolo: uik? lu ni memang... dasar lelaki !@#$%^*(mencarut) hahaha :P